Over Barco Marine

Barco Marine Equipment is sinds 1973 actief op de Nederlandse jachtbouwmarkt. Barco levert technische apparatuur en andere voorzieningen aan particulieren en jachtwerven welke boten bouwen van “8 tot 88” meter bouwen. Naast levering, verzorgt Barco de begeleiding van de inbouw en de technische opstart van de apparatuur. Onze huidige stevige marktpositie hebben we te danken aan onze in meer dan 40 jaar opgebouwde, uitgebreide expertise en zorgvuldige dienstverlening.

In 1965 kwam Rudolf Barzilay, eigenaar-directeur van Barco Marine Equipment, via een oude schoolvriend in contact met de firma Rheinstrom. Dit Duitse bedrijf maakte toiletten en toebehoren voor de jachtbouw. Barzilay werd benoemd tot directeur van de nieuw op te zetten Nederlandse divisie van Rheinstrom.
In 1973 besloot dit bedrijf haar Nederlandse divisie vanwege kapitaalgebrek bij Exalto in Hardinxveld- Giesendam onder te brengen. In datzelfde jaar startte Barzilay samen met zijn vrouw Antonia de groothandel Barco import-export agenturen. De naam ‘Barco’ (het Spaanse woord voor boot) staat voor Bar(zilay) en Co.

Breed assortiment
Barco begon als groothandel en agentuur in toiletten, appendages en aanverwante artikelen in Ridderkerk. Gedwongen door het ongunstige economische klimaat schakelde de Nederlandse jachtbouw eind jaren zeventig over van seriebouw op custom build. Barco haakte op deze ontwikkeling in door op zoek te gaan naar nieuwe producten. Al snel werd het assortiment uitgebreid, eerst met koel/vriessystemen en watermakers en later onder meer met verkoelingsystemen, generatoren en op maat gemaakte koel- en vrieskasten.

Barco Marine - Frigonautica

Barco Marine Equipment levert onder meer aan:
Moonen Shipyards, Amels Holland, Jachtwerf van Dam – Nordia Yachts, Holland Jachtbouw, Jachtwerf Jongert, Royal Huisman Shipyard, Vitters Shipyard, Contest Yachts, Jetten Yachting en onderhoudt nauwe contacten met architectenbureaus als Hoek Design, PB Design en Vripack Yachting.