PERSBERICHT – Barco / Greenstar Marine

Per 1 juli is Barco Marine Equipment importeur/distributeur geworden van Greenstar Marine.
Greenstar produceert sinds 15 jaar elektrische aandrijvingen voor sloepen, motorboten, catamarans en zeilboten.

Elektrische aandrijving wordt, net als in de autobranche, steeds vaker toegepast op boten. Zowel in Nederland als in het buitenland komen er steeds meer gebieden waar niet meer met een diesel of benzine motor gevaren mag worden, een “refit” naar een Greenstar elektrische motor biedt dan de uitkomst.

Helaas is het voor de gebruikers nog niet echt duidelijk welke aandrijving er nodig is. Greenstar probeert hier verduidelijking in te geven door de systemen qua kracht direct te vergelijken met dieselmotoren.
De lijn Greenstar producten bevat momenteel diverse systemen vergelijkbaar met 10 tot 36 pk dieselmotoren. Hiermee word het overgrote deel van de Nederlandse boten bestreken.

Energie terugwinnen
Met de Greenstar producten is het mogelijk om tijdens het zeilen energie terug te winnen op de schroef. Om de vaareigenschappen van de boot te behouden, heeft Greenstar het gepatenteerde Ecocharge systeem ontwikkeld. De gebruiker heeft hiermee door middel van één draaiknop de volledige controle over het al dan niet terugwinnen van stroom.
Met het Ecocharge systeem is het zelfs mogelijk tot 2 kilowatt aan stroom terug te winnen!

Efficiënt
Alle Greenstar systemen zijn ontwikkeld met als basis dat ze efficiënt moeten zijn. Zo is het al mogelijk om met het GS10 systeem met een accubank van 200 Amp. in 24 Volt zo´n 3 uur te varen in alle stilte! Met de nieuwste Lithium Fosfor accu´s wordt dit zelfs al tot 4 uur vaarplezier. De Greenstar systemen vereisen dus geen enorm grote accubanken.

Gebruikersgemak
Om de Greenstar systemen te kunnen installeren is enig technisch inzicht nodig, maar dan met de nadruk op enig. Bij het systeem wordt een zeer duidelijke handleiding geleverd en een kant en klare kabelset.
Om te varen hoeft de gebruiker slechts met 1 draaiknop de gewenste vaarstand in te stellen.

Saildrive
In het Greenstar pakket is ook een Saildrive systeem opgenomen. Zeker voor de “Refitmarkt” is deze 10 pk Saildrive uitvoering ideaal te noemen. Standaard wordt deze namelijk geleverd met een adapter ring zodat de Saildrive direct past op de plek waar voorheen een Yanmar of Volvo Penta Saildrive dieselmotor zat.

Hoge kwaliteit
Zoals alle producten in het brede Barco assortiment voldoen de Greenstar producten aan de hoge eisen die Barco aan de systemen stelt. De ontwikkelaar van de Greenstar producten is één van de Head-Engineers die bij de Volvo auto’s en bussen zijn sporen heeft verdiend heeft. Milieu, efficiëntie en gebruikersgemak waren de drie speerpunten waar het systeem omheen is ontwikkeld.

Alle informatie over de diverse systemen is te vinden op de website www.greenstar-marine.nl of telefonisch op 0186-655010

image_pdfimage_print